Προανακριτική: Μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής κατέθεσε ο Νίκος Παππάς

Προανακριτική: Μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής κατέθεσε ο Νίκος Παππάς

Τον κατηγορεί για αλλοίωση των πρακτικών

Στην δικαιοσύνη προσέφυγε ο Νίκος Παππάς ο οποίος στρέφεται κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες, Σταύρου Κελέτση τον οποίο κατηγορεί για αλλοίωση των πρακτικών.

Ο κ. Παππάς κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής για αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος. Ο μηνυτής υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα περί sms.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της», ανέφερε σε δήλωση του ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα.»

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής «έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια.».

«Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του», κατέληξε ο κ. Παππάς.

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε», υπογράμμισε ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος ενώ σε δήλωση του ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνης σημείωσε: «Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είναι αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...