Ερντογάν: Μας λυπεί το ότι ο Αιγυπτιακός λαός είναι με το ζόρι με τους Έλληνες

Ερντογάν: Μας λυπεί το ότι ο Αιγυπτιακός λαός είναι με το ζόρι με τους Έλληνες

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που αποκάλυψε τους λόγους επαναπροσέγγισης με το Κάιρο

Στους ιστορικούς δεσμούς του τουρκικού έθνους με τον αιγυπτιακό λαό αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινές του δηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, ερωτηθείς σχετικά με τις διερευνητικές επαφές της Άγκυρας με το Κάιρο.

Ο Ερντογάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την στρατηγική συμμαχία της Αιγύπτου με την Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριοτικά: «Μας προκαλεί λύπη το γεγονός, ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι με το ζόρι αλληλέγγυος με τον ελληνικό λαό. Ο αιγυπτιακός λαός συμπαραστέκεται στον ελληνικό λαό και αυτό μας προκαλεί θλίψη»

Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου θα αποκατασταθούν, επαναλαμβάνοντας τους ιστορικούς -όπως είπε- δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς, αποκαλώντας τους «αδέλφια».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Είναι γεγονός, ότι στον σουλτάνο προκαλεί θλίψη κάθε σχέση με το διεθνές δίκαιο. Έτσι και η συμπαράσταση της Αιγύπτου προς τα δίκαια της Ελλάδας. Ο μεγαλοϊδεατισμός της τουρκίας ως περιφερειακή δύναμη και τα οθωμανικά της όνειρα βρίσκουν ανταπόκριση σε κάτι χώρες όπως η Αλβανία που φαντάζει τούρκικος δορυφόρος. Ευτυχώς η διεθνής κοινότητα καταλαβαίνει τα δόλια σχέδια της τουρκίας/

Παρακαλούμε περιμένετε ...