Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Φρένο» Γεραπετρίτη στην πλήρη απελευθέρωση

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Φρένο» Γεραπετρίτη στην πλήρη απελευθέρωση

Τι είπε για τις μετακινήσεις εκτός νομού

«Φρένο» στα σενάρια πλήρους απελευθέρωσης της κυκλοφορίας έβαλε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα καταργηθεί σύντομα.

«Δεν μπορούμε να πάμε από τον απόλυτο περιορισμό, στην απόλυτη ελευθερία», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως «εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Όπως είπε, το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά». Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ. Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά».

Σχετικά με τα SMS στο 13033, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «αυτήν τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι», είπε και υπογράμμισε πως το SMS «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».

Αναφορικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε πως το «πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια περί ανοίγματος των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test. «Δεν θα υπάρχει διάκριση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για έναν «υπέρμετρο περιορισμό».