Χατζηδάκης: Κατοχυρωμένα το 8ωρο, το 5νθήμερο και οι 40 ώρες

Χατζηδάκης: Κατοχυρωμένα το 8ωρο, το 5νθήμερο και οι 40 ώρες

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η υποδηλώμενη εργασία από εκεί ξεκινάει το νομοσχέδιο που είναι αίτημα της ΓΣΕΕ»

Απολύτως κατοχυρωμένα στο εργασιακό νομοσχέδιο είναι το 8ωρο, το 5νθήμερο και οι 40 ώρες εργασίας, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.

«Είμαστε χώρα μέλος της ΕΕ αυτό κατοχυρώνεται και από τον ευρωπαϊκό χάρτη των δικαιωμάτων», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας.

Υπογράμμισε πως υιοθετείται αίτημα των εργαζομένων το οποίο είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα έχει κάθε εργαζόμενος μέσω της οποίας θα ξέρει η ΕΡΓΑΝΗ την ώρα που μπαίνει κάποιος και την ώρα που βγαίνει ενώ θα καταγράφονται και υπερωρίες.

«Μια επανάσταση στο χώρο της εργασίας και εγγύηση για τους εργαζομένους και τους τίμιους εργοδότες που υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό» ανέφερε ενδεικτικά και πρόσθεσε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η υποδηλώμενη εργασία από εκεί ξεκινάει το νομοσχέδιο που είναι αίτημα της ΓΣΕΕ.

Αν υπάρχει αυξημένη ανάγκη στην επιχείρηση και θέλει και ο εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει παραπάνω και να αμείβεται παραπάνω. Απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο αν θέλει ο εργοδότης και δε συμφωνεί ο εργαζόμενος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μία ακόμη διαδικασία με βάση το 8ωρο όπου κάποιος έχεις την δυνατότητα να δουλέψει παραπάνω και σε αντάλλαγμα να κάθεται περισσότερο πχ αντί να δουλέψει 5 να δουλέψει 4 ημέρες.

Όσον αφορά την προκαταβολή σύνταξης ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη έχει προγραμματίσει ο ΕΦΚΑ να καταβάλει τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου θεσμού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...