ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών

ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών

Η Χαριλάου Τρικούπη για τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα η μείωση του φόρου των κερδών των επιχειρήσεων. Που ιδιαίτερα σήμερα, αφορά τους μεγάλους, όχι τους μικρομεσαίους», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επεσήμανε ότι «ακόμη και στις ΗΠΑ είναι σε αντίθετη κατεύθυνση οι νέες φορολογικές πολιτικές που προωθούνται (θέσπιση υψηλού ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για τις μεγάλες επιχειρήσεις) ενώ και ανάλογες συζητούνται σε όλη την Ευρώπη για το άμεσο μέλλον. Με στόχο την άντληση νέων πόρων για τις δημοσιές επενδύσεις, την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας και όλων όσων χτυπήθηκαν από την κρίση».

Αφήνει αιχμές για τον πρωθυπουργό αναφέροντας, ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών. Με το χρέος της χώρας στο 210% του ΑΕΠ και τα ελλείμματα στα ύψη, κάθε κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει ποιους θα στηρίξει». Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής οι φορολογικές παρεμβάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης, πρέπει να στοχεύουν στη στήριξη των νοικοκυριών που έχουν πληγεί, να συνδέονται με νέες επενδύσεις, να προσφέρουν κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας.

Προσθέτει, ότι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορά πάλι μόνο την περίοδο 2021-2022 και αφήνει πάλι έξω τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους, που θα κληθούν και πάλι από την κυβέρνηση της ΝΔ, να καλύψουν την απώλεια στα έσοδα που θα δημιουργηθεί από την πολιτική της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...