Προανακριτική για Νίκο Παππά: Ζητήθηκε ακόμη και βίαιη προσαγωγή Καλογρίτσα

Προανακριτική για Νίκο Παππά: Ζητήθηκε ακόμη και βίαιη προσαγωγή Καλογρίτσα

Τι κατέθεσε ο στενός συνεργάτης του εργολάβου Χρήστος Νικολάου

Τη βίαιη προσαγωγή του Χρήστου Καλογρίτσα, στην περίπτωση που προβάλλει νέες δικαιολογίες για να αποφύγει την εξέταση μετά το Πάσχα, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η κατάθεση του στενού συνεργάτη του εργολάβου, Χρήστου Νικολάου, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της επιτροπής προσκείμενες στη ΝΔ, φέρεται να είπε ότι γνώρισε τον κ. Παππά σε μάζωξη στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα, ότι ο επιχειρηματίας σύστησε στους παρευρισκόμενους τον πρώην υπουργό και ότι οι κ.κ. Παππάς και Καλογρίτσας έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερωτηθείς για το χρόνο της συγκέντρωσης, ο μάρτυρας φέρεται να είπε: Εικάζω ότι έγινε στις 20/7/2016, στα γενέθλια του κ. Καλογρίτσα.

Σε ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή, εάν η ιστορία του καναλιού ήταν σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση, ο κ. Νικολάου φέρεται να ανέφερε, πως ο κ. Καλογρίτσας του είχε πει, ότι είχε την αποδοχή της. Σχετικά με τη σύμβαση της CCC των Χούρι με την Τοξότης ΑΕ του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Νικολάου ερωτήθηκε: Αν το έργο ήταν τεχνικό θα είχατε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα; Ο κ. Νικολάου φέρεται να απάντησε ότι αν ήταν τεχνικό θα το ήξερε και ότι θα τον είχε καλέσει ο κ. Καλογρίτσας ως μηχανικό. Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, (αλλά) αφορούσε τη δημιουργία καναλιού τηλεόρασης. Η σύμβαση μεταξύ τους ήταν εικονική, και τα 3 εκ. ευρώ δόθηκαν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, φέρεται να είπε ο κ. Νικολάου.

Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση, και μετά από ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νικολάου φέρεται να τοποθέτησε χρονικά τη συγκέντρωση τα Χριστούγεννα του 2016, στη γιορτή του κ. Καλογρίτσα, ότι συμμετείχαν περί τα 200 άτομα, ενώ σε ερώτηση εάν ήταν καλεσμένοι και από άλλους πολιτικούς χώρους φέρεται αν είπε: Πιθανόν. Κατά καιρούς πάντως έχω δει και πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους. Ερωτηθείς εάν είδε συγκεκριμένα τον κ. Θεοδωρικάκο, κουμπάρο του κ. Καλογρίτσα, απάντησε καταφατικά.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτηθείς εάν γνωρίζει ότι υπάρχει απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου, "που αυτή τη σύμβαση που εσείς ονομάζετε εικονική την έχει αναγνωρίσει ως νόμιμη και πραγματική" ο κ. Νικολάου φέρεται να απάντησε ότι ναι, το γνωρίζει. Επίσης, σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το λόγο που δεν παρέστη στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο κ. Καλογρίτσας, ο κ. Νικολάου φέρεται να είπε: Διότι (ο κ. Καλογρίτσας) δεν είχε να πληρώσει το παράβολο. Εξάλλου, απαντώντας σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Χρ. Καλογρίτσα - Χούρι, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος στις 4/7/2017, ο κ. Νικολάου φέρεται να είπε ότι στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η επιστροφή των 3 εκ. από Καλογρίτσα σε Χούρι καθώς επίσης και ένα νέο πραγματικό έργο βάσει του οποίου θα επέστρεφε ο Καλογρίτσας τα χρήματα στον Σάμερ Χούρι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...