Συγκλονίζει ο Γρηγοράκος για τη μάχη με τον κορονοϊό: Ήμουν δύο μήνες στη ΜΕΘ, έχασα 42 κιλά

Συγκλονίζει ο Γρηγοράκος για τη μάχη με τον κορονοϊό: Ήμουν δύο μήνες στη ΜΕΘ, έχασα 42 κιλά

«Δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε χέρια, ούτε πόδια»

Ως μια «τρομακτική εμπειρία» περιέγραψε την περιπέτειά του με τον κορονοϊό ο πρώην υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε μεταξύ άλλων; «Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού. Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος. Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά. Δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε χέρια, ούτε πόδια».

«Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία», πρόσθεσε.

Πώς κόλλησε

Ο πρώην υπουργός και γιατρός περιγράφοντας το πώς κόλλησε κορονοϊό, ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλυτώσει.

«Δουλεύω σε ιδιωτική μονάδα. Πήρα ένα περιστατικό από τροχαίο το οποίο είχε αρνητικά τεστ. Κάναμε ό,τι έπρεπε και προφυλαγμένοι, ήταν νέο παιδί, 38 χρονών. Μετά από δύο μέρες το δικό μας PCR βγήκε θετικό, το πάθαμε εγώ και η νοσηλεύτρια. Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα», είπε και στη συνέχεια έστειλε το δικό του μήνυμα για τον κορονοϊό:

«Δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

«Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο Πάσχα, θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε», κατέληξε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ύπουλη ασθένεια και όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.