Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Αμετροεπής ο Δένδιας, αχαλίνωτος ο Μητσοτάκης

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Αμετροεπής ο Δένδιας, αχαλίνωτος ο Μητσοτάκης

Νέες απειλές ότι η Ελλάδα «θα χάσει το κεφάλι της»

Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας συνδυαζόμενο με ιδιαίτερα προσβλητικές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προχώρησε ο αρχηγός των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια αμετροεπή, αχαλίνωτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, ο Μπαχτσελί τον κατηγόρησε ότι αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κρίση, όπως άλλοτε ισχυρίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι τον έστειλαν στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Τσαβούσογλου. Υποβάλλω τα σέβη μου και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον καθοδήγησε. Ο έλληνας υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο. Είδε τα νύχια της Τουρκίας», είπε.

«Η Ελλάδα καταπατάει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Οι ομογενείς μας δεν είναι μόνοι, δεν είναι απελπισμένοι, δεν είναι ποτέ απροστάτευτοι. Απ’ ό,τι φαίνεται η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία. Νομίζω πως αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει ξεχάσει. Θα ήταν καλό να τα εξηγήσει κάποιος στον αμετροεπή Δένδια και τον αχαλίνωτο Μητσοτάκη. Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της», ανέφερε.