Ηλιόπουλος: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει δημόσια τον κ. Καλλιάνο

Ηλιόπουλος: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει δημόσια τον κ. Καλλιάνο

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε συμφέροντα ξένων χωρών

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε δήλωση του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, ότι ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας «υπερασπίστηκε συμφέροντα ξένων χωρών».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καλλιάνος υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός "υπερασπίστηκε συμφέροντα ξένων χωρών και στα Σκόπια και με την Τουρκία και γενικά"» και καλεί τον πρωθυπουργό «να τον αποδοκιμάσει δημόσια», σημειώνοντας πως «σε αντίθετη περίπτωση απλά υιοθετεί τις αθλιότητες».

«Σε κάθε περίπτωση πάντως, περιμένουμε ο κ. Καλλιάνος, μαζί με τους υπόλοιπους 157 της ΝΔ, να ψηφίσουν με τα δύο χέρια τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Για να καταλάβει ο ελληνικός λαός το μέγεθος της πολιτικής απάτης που δυστυχώς συνεχίζεται και μετά τις εκλογές», πρσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Kontra υποστήριξε, ότι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επί θητείας του «βγήκε έξω από τα τείχη της χώρας, βγήκε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα άλλων χωρών. Αυτό με λυπεί εμένα ιδιαιτέρως. Και στα Σκόπια και με την Τουρκία και γενικά. Και με όλες τις συμμαχίες που τελικά δεν είχαμε συμμαχίες και ήμασταν μόνοι μας».

Ερωτηθείς αν λέει ότι «ο πρώην πρωθυπουργός επί της θητείας του έσκυβε το κεφάλι και υπεράσπιζε τα συμφέροντα άλλων χωρών», ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε θετικά και συμπλήρωσε: «Πάρα πολλές φορές έσκυψε το κεφάλι. Έσκυψε το κεφάλι στα Σκόπια, έσκυψε το κεφάλι με τις σχέσεις που είχαμε με την Τουρκία, έσκυψε το κεφάλι και δεν δημιούργησε κάποιες συμμαχίες σημαντικές».

Η απάντηση του Καλλιάνου

Τη δική του ανακοίνωση εξέδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος ως απάντηση σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ:
«Αγαπητοί συνάδελφοι του Σύριζα, πριν μιλήσετε για εμένα, οφείλετε να είστε καλά πληροφορημένοι. Όταν προσπαθείτε να πιάσετε στο στόμα σας έναν πολιτικό με κρυστάλλινες και όχι ακραίες τοποθετήσεις, έναν πολιτικό με ήθος και εντιμότητα και που δεν έχει δώσει ποτέ του δικαίωμα, πρώτα απ' όλα θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρετε που απευθύνεστε.

Θα παρακαλέσω θερμά λοιπόν, το γραφείο τύπου του Σύριζα, την επόμενη φορά, να κατανοεί καλύτερα τα λεγόμενα μου και να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με λάσπη και fake news.

Γνωρίζετε επίσης ότι ο κ. Σκουρής με ρώτησε επανειλημμένα αν κατ'εμε είναι προδότης ο κ. Τσίπρας (για το θέμα των Σκοπίων) και απάντησα «ασφαλώς και όχι» και ότι «ουδέποτε από το εμένα θα ακούσετε τέτοιες χυδαιότητες».

Όμως η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται με τρόπο ξεκάθαρο και διαυγή, όπως έχω συνηθίσει άλλωστε να συμπεριφέρομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και έτσι θα συνεχίσω να ενεργώ, γι' αυτό άλλωστε οι πολίτες με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ. Για τον καθαρό μου λόγο, για τις καθαρές ενέργειες μου προς το συμφέρον τους και για την καθαρή μου προσωπικότητα.

Όταν στην περίπτωση των Σκοπίων παραδώσαμε Όνομα, Εθνότητα και Γλώσσα και δεν ζητήσαμε τίποτα, ενώ σας παρακαλούσαμε να μην το κάνετε αυτό διότι μετά δεν θα υπήρχε επιστροφή και όταν με την περίπτωση των Τούρκων όλα σας τα στελέχη έκαναν δηλώσεις για τη μη ύπαρξη συνόρων και για το γεγονός ότι επιθυμούμε να έρχονται παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα διότι θα λιάζονται και θα εξαφανίζονται, τότε όπως είναι λογικό, ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να κατανοήσει ότι, άθελα σας προφανώς, δηλαδή από πολιτική ανικανότητα, στο τέλος φτάσαμε στο σημείο να "εξυπηρετήσουμε" τα συμφέροντα άλλων χωρών και όχι της Ελλάδας.

Ευτυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε άλλο "αέρα" στην εξωτερική μας πολιτική, έκανε δεκάδες συμμαχίες και ενήργησε με παραπάνω σοβαρότητα και υπευθυνότητα από εσάς».

Παρακαλούμε περιμένετε ...