Ο Φίλης έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca «χωρίς δισταγμό» – Ποιοι ήταν οι δύο λόγοι

Ο Φίλης έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca «χωρίς δισταγμό» – Ποιοι ήταν οι δύο λόγοι

«Μην υποτιμάτε αυτό το δώρο της Επιστήμης, αυτό το βήμα προς την ελευθερία»

Με το σκεύασμα της AstraZeneca κατά του κορονοϊού εμβολιάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook, με την οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το έκανε «χωρίς δισταγμό».

«Έτυχε να έχω ραντεβού για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με την ηλικιακή μου ομάδα, στις 16 Μαρτίου. Την επομένη δηλαδή που οι μισές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.ά.) ανέστειλαν τη χορήγησή του. Δεν θα ισχυριστώ ότι άκουσα την είδηση και την προσπέρασα. Αλλά δεν κλονίστηκα τόσο, ώστε να μην προσέλθω για τον εμβολιασμό μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης, εξηγώντας στη συνέχεια τους δύο κύριους λόγους για την απόφασή του:

«Πρώτον, είχα εμπιστοσύνη σε αυτό που έλεγαν οι Έλληνες επιστήμονες, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αφού τους ακούγαμε από την αρχή της πανδημίας, έπρεπε να τους ακούσουμε κι αυτή την κρίσιμη στιγμή. Δεύτερον, γιατί ως κοινός νους, αντιλαμβανόμουν ότι το «ένα στο εκατομμύριο», ακόμα και το «ένα στις εκατό χιλιάδες» είναι πολύ-πολύ μικρότερο, ασύγκριτα μικρότερο, από την πιθανότητα θανάτου ή επώδυνης νοσηλείας από τον κορονοϊό».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατανόησή του για «τον απλό πολίτη, που φοβάται και κάνει πίσω». «Δεν θα τον κρίνω, ειδικά από τη στιγμή που τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά, με ρυθμό ριπής πολυβόλου, είναι εν πολλοίς αντιφατικά. Αλλά αν θέλει να ακούσει μια φωνή μη ειδικού, ας είναι αυτή: το ρίσκο είναι τόσο μικρό, οι κίνδυνοι για μας και τους κοντινούς μας ανθρώπους τόσο μεγάλοι, που το εμβόλιο είναι η αυτονόητη επιλογή», αναφέρει.

«Το εμβόλιο φέρνει βιολογική ασφάλεια και ψυχική απελευθέρωση από το φόβο. Μην υποτιμάτε αυτό το δώρο της Επιστήμης, αυτό το βήμα προς την ελευθερία, αν ανήκετε στις ομάδες εμβολιασμού. Ειδικά οι υγειονομικοί ανάμεσά σας, που δίνετε με θάρρος τη μάχη της πρώτης γραμμής», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Φίλης.