Πολιτική

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στο 11% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μειώθηκε η απόσταση κατά 3 μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα στην πρόθεση ψήφου - Καταλληλότερος πρωθυπουργός βγαίνει ο Μητσοτάκης

Συνεχίζει να προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση των πολιτών να την ψηφίσουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, η διαφορά μειώθηκε σε σχέση με το ίδιο γκάλοπ τον περασμένο μήνα, καθώς τώρα είναι στο 11%, ενώ τον Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω με 14 μονάδες.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πιο δημοφιλής στον κόσμο, όσον αφορά την καταλληλόλητα ως πρωθυπουργού, έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου συνεχίζει να υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά έχει μειωθεί η απόσταση σε σχέση με την ίδια δημοσκόπηση πριν από έναν μήνα. Αυτή την στιγμή η διαφορά είναι στο 11% για την πρόθεση ψήφου, καθώς η Νέα Δημοκρατία κερδίζει το 35% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 24%. Τον προηγούμενο μήνα η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας ήταν στο 14%.

Όσο για την πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας βγαίνει στο 37%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ στο 25%. Σε αυτό το σκέλος η διαφορά έχει μειωθεί στο 12%, ενώ πριν έναν μήνα ήταν στο 15%. Παράλληλα, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν μεγαλύτερη συσπείρωση σε ποσοστό 76%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 69%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει μεγάλη διαφορά. Το 43% είναι υπέρ του Μητσοτάκη, ενώ το 27% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, υπάρχει και ένα 27% που δεν θεωρεί κανέναν ιδανικό για πρωθυπουργό.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας:

Το 47% είναι θετικά διακείμενο, καθώς 22% είναι σίγουρα θετικοί και το 25% μάλλον θετικοί.

Ωστόσο, ίδιο ποσοστό, δηλαδή το 47% είναι αρνητικά διακείμενο, αν προσθέσει κανείς τα ποσοστά για εκείνους που βλέπουν μάλλον αρνητική και σίγουρα αρνητική τη διαχείριση.

Στο ίδιο ερώτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας:

Υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 62% που το βλέπει αρνητικά στο σύνολο, ενώ μόλις το 30% είναι θετικά διακείμενο στις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ.