Κικίλιας: Σύντομα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

Κικίλιας: Σύντομα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

«Η τεχνολογία δίνει όπλο με τα self test και θα το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του πολίτη»

Τη σιγουριά ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει σύντομα νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», ανέφερε ο υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι η αύξηση των εμβολίων και του testing για κορονοϊό, η αύξηση των ποσοτήτων των εμβολίων που φτάνουν στην Ελλάδα και των εμβολιασμών, η βελτίωση του καιρού καθώς και η τεράστια μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί «και κράτησε όρθιο το ΕΣΥ», συνηγορούν ότι σε ένα χρονικό διάστημα θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν καλύτερη χθες και προχθές και ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό για τη συγκλονιστική τους προσπάθεια, την αίσθηση καθήκοντος και την αυταπάρνηση.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων ο υπουργός έθεσε ως όρο την σταθεροποίηση των κρουσμάτων, για να έρθει στη συνέχεια η αποκλιμάκωση.

Όσον αφορά τα self test, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «η τεχνολογία δίνει ένα τρίτο βήμα και αυτό το όπλο θα το εκμεταλλευτούμε προς όφελος του πολίτη».

Τέλος, για την πορεία των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας είπε ότι μόνο τον Απρίλιο αναμένεται να γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί.

Πιο αναλυτικά θα φτάσουν στην Ελλάδα πάνω από 1,1 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfyzer, πάνω από 450.000 της AstraZeneca, 100.000 της Moderna. Μετά την έγκριση του εμβολίου της Johnson&Johnson που είναι μονοδοσικό, θα φτάσουν στην Ελλάδα 70.800 εμβόλια της εταιρίας τον Απρίλιο, 3000.000 τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.