Μητσοτάκης: Φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό

Μητσοτάκης: Φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό

«Τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του, δεσμεύτηκε για επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών, είπε ότι το σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε στο βάρος της πανδημίας και προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων αν χρειαστεί.

Αισιόδοξος ότι με τα όπλα των εμβολίων, των μαζικών σελφ-τέστιγνκ και τις βαλβίδες εκτόνωσης του πληθυσμού, θα κερδηθεί και η μεγάλη υγειονομική μάχη, κατά της έξαρσης του κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο της περιπέτειας… Είμαι αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους ιδιώτες γιατρούς που ακόμη δεν έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το ΕΣΥ.

«Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών θα το κάνω» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μορατόριουμ. «Δείχνει ότι θέλει την δημοκρατία σε καραντίνα», σχολίασε ο πρωθυπουργός, επικρίνοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδηλώσεις.

«Πρώτος ο κ. Τσίπρας έδωσε το σύνθημα των διαδηλώσεων… Πρόκειται για μια κυνική επιλογή που υποτάσσει τη δημόσια υγεία στο κομματικό συμφέρον» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Η πρόκληση αμέσως μετά την πανδημία είναι να μη κάνουμε, απλά, μερικά βήματα βελτίωσης βελτίωσης. Αλλά πολλά γενναία άλματα προόδου» υπογράμμισε.

Παράλληλα, απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας και ότι θέλει να παρουσιάσει στους πολίτες μια αλλαγμένη χώρα.