Ο Πέτρος Τατούλης διεκδικεί από το Δημόσιο περίπου 290.000 ευρώ

Ο Πέτρος Τατούλης διεκδικεί από το Δημόσιο περίπου 290.000 ευρώ

Τι ζητά με την προσφυγή του στο ΣτΕ

Στο «μικροσκόπιο» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει η προσφυγή του πρώην βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Πέτρου Τατούλη ο οποίος διεκδικεί από το Δημόσιο ποσό περίπου 290.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ βουλευτικής αποζημίωσης και δικαστικών λειτουργών, μετά την αναβάθμιση της με απόφαση του Μισθοδικείου, για την τριετία 2004-2007.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μετά την απόρριψη της αγωγής που είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής στα Διοικητικά Δικαστήρια τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.

Τα Διοικητικά Δικαστήρια είπαν «όχι» στον κ. Τατούλη κρίνοντας πως δεν υπήρξε παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου αλλά ούτε και  άνιση μεταχείριση σε βάρος των βουλευτών, αφού είναι διαφορετική η επαγγελματική εξέλιξη και τα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας. Μάλιστα, οι δικαστές σημείωσαν ότι δεν παραβιάζει καμία Συνταγματική διάταξη η μη αναπροσαρμογή της βουλευτικής αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής με την αίτηση του ζητεί το  ποσό των 281.924 ευρώ, ως διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αναβαθμισμένων αποδοχών των δικαστικών ενώ στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα του διεκδικεί 165.516 ευρώ, ως διαφορά μεταξύ της βουλευτικής αποζημίωσης και των αποδοχών των δικαστών, όπως αυτές προσαυξήθηκαν με την «έκτακτη παροχή» του άρθρου 5 του νόμου 3620/2007 και της από 30.1.2008 κοινής υπουργικής απόφασης. Επιπλέον, ζητεί το ποσό των 10.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ εκκρεμούν  και άλλα αιτήματα μικρής ομάδας βουλευτών, μετά από απόρριψη των αγωγών τους από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...