Μητσοτάκης: Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι – Ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο

Μητσοτάκης: Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι – Ανακοινώσεις για ελάφρυνση των μέτρων το επόμενο 48ωρο

«Να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων»

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτόμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι», τόνισε, μιλώντας στο CNN,  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νέο κύμα του κορονοϊού και στους εμβολιασμούς αναφέροντας: «Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε: «Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα για τον κορονοϊό. Πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων».

«Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται αναμένω πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τον κορονοϊό. Είμαστε ανάμεσα στις καλύτερες χώρες της ΕΕ σε ό,τι αφορά στον ρυθμό εμβολιασμού και όταν επιτύχουμε το ορόσημο στα τέλη Απριλίου να έχουμε δηλαδή εμβολιάσει -τουλάχιστον με την πρώτη δόση- όλους τους πολίτες άνω των 60 και όλους, που υποφέρουν από βαριά νοσήματα θα αποσυμπιέσουμε σημαντικά τα νοσοκομεία μας. Τότε αναμένουμε και μία σημαντική επιστροφή στην κανονικότητα.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όλοι μας είμαστε κουρασμένοι από την πολύμηνη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην Ελλάδα έχουμε περιορίσει την οικονομική δραστηριότητα εδώ και 4 με 5 εβδομάδες εν αναμονή του τρίτου κύματος της πανδημίας, το οποίο πλέον είναι σε εξέλιξη. Εάν δεν είχαμε λάβει τα συγκεκριμένα μέτρα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ασφαλώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Αναμένω ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει επιπέδωση της επιδημιολογικής καμπύλης.