Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για την αστυνομική βία – Δείτε live εικόνα

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για την αστυνομική βία – Δείτε live εικόνα

Ο πρωθυπουργός απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ξεκίνησε στη Βουλή η κουβέντα περί αστυνομικής βίας και κοινωνικής έντασης των τελευταίων ημερών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Αλίμονο εάν ζητούσαμε από τους νέους να παραιτηθούν από την αμφισβήτηση», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Μέσα από αυτήν την αμφισβήτηση θα συναντηθούμε με τη νέα γενιά. Η βία όμως δεν της ταιριάζει, ο διχασμός είναι μαρασμός, μη βάζετε φωτιά στους δρόμους, βάλτε φωτιά στις σκέψεις σας» συμπλήρωσε.

«Πως είναι δυνατόν σήμερα να μιλάτε με όρους της δεκαετίας του 50; αυτό το κόμμα νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974, ο Παύλος Μπακογιάννης το 1989 έκανε την εθνική συμφιλίωση, και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν ένα κόμμα της Βουλής βαδίζει δίπλα στον Ρουβίκωνα τροφοδοτείτε την ένταση. Η βία δεν γεννά βία κ. Τσίπρα, γεννά μόνον χάος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «μετά τις εκλογές ανέλαβα την δέσμευση να εγγυηθώ την ασφάλεια και την ενότητα και σε αυτή μου την αποστολή θα μείνω συνεπής. Η ομαλότητα είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της δημόσιας τάξης όπως αυτά του 2008, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το δικό μας σύνθημα είναι ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο».

Δείτε live εικόνα: