Τσελίκ: Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς

Τσελίκ: Οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς

Νέο παραλήρημα της Άγκυρας δια του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν

Την έντονη ενόχλησή της Τουρκίας για τη συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κάιρο και την αναθεώρηση του χάρτη του οικοπέδου 18, το οποίο πλέον σταματά στον 28ο μεσημβρινό, όπου τελειώνει και η οριοθέτηση με την Ελλάδα και δεν εκτείνεται ανατολικά, όπως προέβλεπε ο προηγούμενος χάρτης, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

«Μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας» είπε ο Τσελίκ και πρόσθεσε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε, πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας, με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας». Έσπευσε δε να προσθέσει, ότι «να μην έχει κανένας αμφιβολία, πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία, αλλά και στο πεδίο».

Στη συνέχεια τόνισε, ότι η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία». «H Eλλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν, πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια, αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία. Μη νομίζει, πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί με κάποιες άλλες χώρες, οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα θα μείνει μόνη της με την Τουρκία στην περιοχή αυτή. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"».

Παρακαλούμε περιμένετε ...