Άκης Σκέρτσος: Καμία βία δεν είναι ανεκτή

Άκης Σκέρτσος: Καμία βία δεν είναι ανεκτή

«Δεν πρέπει να υπάρχει η ανασφάλεια ότι γίνεται κατάχρηση βίας, αυτό είναι δεδομένο»

«Καμία βία δεν είναι ανεκτή» είτε προέρχεται από τους πολίτες είτε από τα όργανα της τάξης. Άλλωστε «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανοχή σε τέτοια περιστατικά» (σσ όπως αυτό της Νέας Σμύρνης).

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος, με την ταυτόχρονη επισήμανση, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίον» της βόρειας Ελλάδας, ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι οι αντιδράσεις στα περιοριστικά μέτρα εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζονται κατασταλτικά.

Αναλυτικά για το θέμα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τόνισε πως καμία βία δεν είναι ανεκτή, και ότι αυτό αφορά και τους πολίτες και τα όργανα της τάξης που δεν πρέπει να προβαίνουν σε πράξεις απρόκλητης βίας. «Δεν πρέπει να υπάρχει η ανασφάλεια ότι γίνεται κατάχρηση βίας, αυτό είναι δεδομένο», είπε και συμπλήρωσε «η υπόθεση ερευνάται πλέον από τον εισαγγελέα, ερευνάται και σε πειθαρχικό επίπεδο, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Και, επικαλούμενος τη διεθνή εμπειρία και πώς οι αντιδράσεις κατά των περιοριστικών μέτρων «αντιμετωπίζονται κατασταλτικά εκ των πραγμάτων, γιατί πρέπει να εφαρμοσθεί η νομιμότητα», είπε ότι σε κάθε περίπτωση, «όταν προκύπτουν τέτοια φαινόμενα βίας, προφανώς θα ελέγχονται και θα υπάρχουν οι αντίστοιχες κυρώσεις».