Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Η λέξη Κουφοντίνας δεν βγήκε από τα χείλη σου

Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Η λέξη Κουφοντίνας δεν βγήκε από τα χείλη σου

Δριμεία επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Εφ΄όλης της ύλης επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες και τα στοιχεία που προσκόμισε ο κ. Τσίπρας για τις απευθείας αναθέσεις της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας, ξόδεψε 15 λεπτά να μιλήσει για δήθεν σκάνδαλα της κ. Νικολάου, «αλλά η λέξη Κουφοντίνας και απεργία πείνας δεν βγήκε από τα άλαλα χείλη του. Έβλεπε τον κ. Δρίτσα που καθόταν πίσω του και σκεφτόταν ότι δεν ήταν καλή στιγμή να αναφέρει στην αίθουσα το ζήτημα του Κουφοντίνα». Και επειδή, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, δεν μπορούσε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για τον Κουφοντίνα άρχισε να μιλάει για την κ. Νικολάου γιατί ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει τη ζημία που παθαίνει από την αναφανδόν υποστήριξη ενός άδικου αιτήματος ενός καταδικασθέντα δολοφόνου τρομοκράτη.

Για την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τους εμβολιασμούς ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Ελλάδα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποτελεί χώρα πρότυπο ως προς την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας.
«Αυτή δεν είναι μια επιτυχία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι συλλογική εθνική επιτυχία που ο κ. Τσίπρας, όσο και να θέλει, δεν θα μπορέσει να ακυρώσει την προσπάθεια του ελληνικού λαού», είπε επίσης ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και σχολίασε ότι εξέθεσαν τον Αλέξη Τσίπρα οι συνεργάτες του διότι δεν τον ενημέρωσαν ότι είναι πλέον δυνατό να συνταγογραφούνται τα τεστ για τον κορονοϊό.
Ιδίως όμως επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι δεν είχε καμία κουβέντα να πει για «το πιο μεγάλο λάθος του», δηλαδή τη στάση που είχε τηρήσει στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, «μια πρόταση που στόχο έχει να διασώσει την τουριστική περίοδο» για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας, είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, έλεγε ότι ήταν γελοία η πρόταση αυτή, και τώρα που η πρόταση Μητσοτάκη έχει γίνει επίσημη θέση της ΕΕ, δεν είχε καμία κουβέντα να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε όμως και στις επικρίσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα για την τροπολογία που δίνεται παράταση στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.
Ο κ. Τσίπρας φοβερά δάκρυα έχυσε, να μας πει γιατί δεν προχωρούμε στις κατεδαφίσεις, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Πέντε χρόνια κυβερνήσατε. Για ποιο λόγο, αφού τόσο σας στενοχωρεί ο ένας χρόνος παράταση, δεν προχωρήσατε; Σας καλώ να πείτε αν επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις αύριο. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην περάσει αυτή η τροπολογία και να πάνε οι μπουλντόζες να γκρεμίσουν αύριο το πρωί. Πάμε σε παράταση ενός έτους διότι λόγω πανδημίας δεν προλαβαίνουν πολλοί να νομιμοποιήσουν ή να ρυθμίσουν εκκρεμότητες που έχουν. Αν μας πείτε ότι θέλετε αύριο να γκρεμιστούν, θα επανεξετάσω τη στάση μου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.