Ντόρα Μπακογιάννη: Το ίδιο πόνεσε η μάνα του Φύσσα, το ίδιο πόνεσε και η μάνα του Αξαρλιάν

Ντόρα Μπακογιάννη: Το ίδιο πόνεσε η μάνα του Φύσσα, το ίδιο πόνεσε και η μάνα του Αξαρλιάν

«Κανείς δεν θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό»

Για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει την πανδημία και αγωνιά για το οικονομικό του αύριο τις τελευταίες 20 μέρες ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στο θέμα Κουφοντίνα είχα αποφασίσει να μην παρέμβω» δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΚΑΪ.

«Η βία δεν έχει καμία θέση στη σύγχρονη δημοκρατία άκρα αριστερά ή άκρα δεξιά...Το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Φύσσα το ίδιο πόνεσε κι η μάνα του Αξαρλιάν» είπε, ενώ τόνισε πως κανείς δε θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό.

«Δηλαδή τι θέλει να πει ο κ. Δρίτσας ότι οι άλλοι που ήταν δεξιοί μπορούσαν να πεθάνουν; Ο Αξαρλιάν 20 ετών, τι ήταν; Έχει κανένα φάκελο κανείς για να ξέρει τα πολιτικά του πιστεύω; Όταν οι τρομοκράτες δολοφονούσαν τα θύματά τούς κολλάγανε ταμπέλα. Και συνεχίζεται αυτή η διαφοροποίηση σήμερα» ανέφερε.

Αναφερόμενη στη δήλωση της δικηγόρου του Κουφοντίνα κ. Κούρτοβικ, ότι είναι προσβλητικό να αποκαλείται δολοφόνος, δήλωσε ότι «θα ήταν λάθος να τον ονομάσω δολοφόνο όσο ήταν υπόδικος. Σήμερα με απόφαση της Δικαιοσύνης ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος 11 ανθρώπων, και οι συγγενείς των θυμάτων θα συνεχίσουν να τον λένε δολοφόνο αντιλαμβάνομαι ότι δεν του αρέσει να τον λένε δολοφόνο, αυτό έπρεπε να το σκεφθεί πριν σηκώσει το 45αρι και σκοτώσει 11 ανθρώπους».