Σταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σταϊκούρας: Δημοσιονομική ευελιξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Δεν θα υπάρξει πρόωρη απόσυρση των μέτρων ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση με τις προτάσεις της Κομισιόν για τα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας ως απάντηση στις προκλήσεις της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικό Χρήστο Σταϊκούρα η προσέγγιση αυτή ακολουθεί τις ορθές επιλογές που έχουν γίνει από τον Μάρτιο του 2020, σε επίπεδο Eurogroup και Ecofin, με την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας, για την άμεση, έγκαιρη, συντονισμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Κομισιόν όπως αναφέρει ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας Θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία όχι μόνο το 2021, αλλά και το 2022 και δεν θα υπάρξει πρόωρη απόσυρση των μέτρων ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως, μόλις περιοριστούν οι κίνδυνοι σε υγειονομικό επίπεδο, τα μέτρα θα γίνονται σταδιακά πιο στοχευμένα και θα στρέφονται προς την επίτευξη ανθεκτικής και διατηρήσιμης ανάκαμψης.

Η συνέχιση της δημοσιονομικής ευελιξίας – λαμβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εκάστοτε διαθέσιμα ταμειακά περιθώρια της χώρας – και το υπόλοιπο πλέγμα προτάσεων δίνουν τη δυνατότητα , όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας, να επεκταθεί, για όσο χρειαστεί, η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με αποτελεσματικά, στοχευμένα και κοινωνικά δίκαια μέτρα, χωρίς, όμως, να οδηγηθούμε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.