Ισχυρός σεισμός στη Θεσσαλία: Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή με εντολή Μητσοτάκη – Ζημιές σε παλιά σπίτια της Ελασσόνας

Ισχυρός σεισμός στη Θεσσαλία: Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή με εντολή Μητσοτάκη – Ζημιές σε παλιά σπίτια της Ελασσόνας

«Πρώτη προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή» - Θα αξιολογηθεί η κατάσταση

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνουν στην περιοχή του σεισμού στη Θεσσαλία, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση.

Στην περιοχή μεταβαίνουν, επίσης, ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, από το Γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και τους δημάρχους της περιοχής ενώ υπάρχει, επίσης, διαρκής επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί με πρώτη προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή.

Ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται Νότια του Δήμου Τυρνάβου.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη η πυροσβεστική και κλιμάκιο του Δήμου συνεχίζοντας τις έρευνες για ζημιές.

Ζωντανός είναι ο εγκλωβισμένος στο Μεσοχώρι σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας είχε προβλήματα κινητικότητας.