Οι δηλώσεις Δρίτσα για τη 17Ν έφεραν τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ

Οι δηλώσεις Δρίτσα για τη 17Ν έφεραν τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από την 17 Νοέμβρη

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη».

Το κυβερνών κόμμα κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις ανεπίτρεπτες όπως χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει».

Η δήλωση Δρίτσα που «άναψε» φωτιά

Ο κ. Δρίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα » είπε χαρακτηριστικά: «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Η δημοσιογράφος του σταθμού τον ρώτησε αν εννοεί αυτό που δήλωσε με τον Θοδωρή Δρίτσα να απαντάει: «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».