Χατζηδάκης για Κουφοντίνα: Δεν μπορεί να εκβιάζεται μια Πολιτεία

Χατζηδάκης για Κουφοντίνα: Δεν μπορεί να εκβιάζεται μια Πολιτεία

«Είναι ζήτημα νομιμότητας»

«Αντί κάποιοι να πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει εξαίρεση για τον Κουφοντίνα, να τον πείσουν να σταματήσει την απεργία πείνας και να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει και να μην εκβιάζει την κυβέρνηση», σημείωσε αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης Κουφοντίνα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε δε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πως «είναι ζήτημα νομιμότητας και όχι δεξιάς - αριστεράς, λιγότερης ή περισσότερης ευαισθησίας». Ο κ. Χατζηδάκης φέρνοντας ως παράδειγμα τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής διερωτήθηκε: «Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τον Κουφοντίνα, εάν αύριο μεθαύριο για τον οποιοδήποτε λόγο κάνουν μια απεργία πείνας ο Ρουπακιάς και ο Μιχαλολιάκος, θα προτείνουν στην κυβέρνηση να υποχωρήσει και να παραβιάσει τη νομιμότητα; Ειλικρινά με ενδιαφέρει η απάντησή τους!».

«Κανένας δεν θέλει να πεθάνει κανένας άνθρωπος ότι και να έχει κάνει στη ζωή του ούτε υπάρχει κάποιο πνεύμα εκδίκησης», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι «από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να εκβιάζεται και μία Πολιτεία. Ιδιαίτερα όταν δεν έχουν ασκηθεί, ξαναλέω, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Και κυρίως δεν μπορεί να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά: να είναι κανείς και σωστά καταγγελτικός και καταδικαστικός απέναντι στη Χρυσή Αυγή και την ίδια στιγμή προς την άλλη πλευρά να υπάρχει μία διαφορετική κατεύθυνση. Εκτός αν δεν υπάρχει και εγώ κάνω λάθος».