Ακάρ: Όσους εξοπλισμούς και να αγοράσει η Ελλάδα δεν φθάνουν

Ακάρ: Όσους εξοπλισμούς και να αγοράσει η Ελλάδα δεν φθάνουν

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας εξέφρασε την ενόχλησή του για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας μας

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δείχνοντας για μια ακόμα φορά την ενόχλησή του για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hurriyet, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, εξέφρασε  τις ενστάσεις του για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας σημειώνοντας ότι ακόμα και αν αγοράζει 3-5 μαχητικά αεροσκάφη ή 3-5 πολεμικά πλοία, δεν φτάνουν και δεν μπορεί να πετύχει κάτι, καθώς όλοι ξέρουν το μέγεθος του τουρκικού στρατού.

Την ίδια ώρα πάντως, η Άγκυρα ναυπηγεί τέσσερις φρεγάτες, έξι υποβρύχια γερμανικής τεχνολογίας, ενώ περιμένει και τα F-35, για τα οποία μάλιστα δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση από τις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι έχει στείλει και σχετική επιστολή. Μάλιστα, ο Ακάρ χτες σχολίασε αυτό το άτυπο εμπάργκο τονίζοντας ότι «πληρώσαμε και δεν παραλάβαμε αυτά που πληρώσαμε».

Από την άλλη, όπως ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας,  Φατίχ Ντονμέζ, Ερντογάν και Πούτιν θα θεμελιώσουν τον τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού στις 10 Μαρτίου με μια κοινή τελετή, η οποία πιθανότατα θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο πρώτος αντιδραστήρας θα λειτουργήσει το 2023.