Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Λιγνάδη

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Λιγνάδη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον πρωθυπουργό να αποπέμψει την υπουργό Πολιτισμού

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδίδει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση Λιγνάδη.

Όπως αναφέρει «επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα μεγάλο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα. Το μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν τη κυβέρνησή του.

Τον καλώ, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο. Να αποπέμψει τη κυρία Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα. Και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας τη πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Παρακαλούμε περιμένετε ...