Κικίλιας: Μόνο 36 οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική- Τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν

Κικίλιας: Μόνο 36 οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική- Τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν

Στην επικράτεια από τις συνολικά 656 κλίνες, οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές

Η  επιδημιολογική κατάσταση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες  δείχνει αυξητική εικόνα των κρουσμάτων, όπως στην Αχαΐα και την Κορινθία, ωστόσο το παρήγορο είναι ότι στις  μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την covid-19 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην άμεση  αντίδραση ως προς τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό,  προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών όπως είπε γι αυτό αναβλήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού.

Έχει ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό αυτών των ραντεβού και θα αποσταλεί μήνυμα για ημέρα και ώρα εμβολιασμού στους πολίτες.

Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου και όπως είπε μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες.

Για την πληρότητα στις Κλίνες ΜΕΘ Covid, ο υπουργός είπε ότι στην επικράτεια από τις συνολικά 656 κλίνες, οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές. Στην Αττική από τις συνολικά 240 κλίνες οι 204 είναι κατειλημμένες και έχουν μείνει 36 κενές.

Στην επιχείρηση αυτή των τελευταίων 24 ωρών, εμβολιάστηκαν 450 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού και αλλά 250 άτομα στο ΠΡΟΚΕΚΑ στην Αμυγδαλέζα. «Μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα εμβολιάζαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προσέθεσε ότι κάποιες δόσεις εμβολίων διατέθηκαν επίσης σε στρατιωτικούς από νοσοκομεία, επιχείρηση η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Όλα αυτά έγιναν για «να μην χαθούν αυτές οι υπερ-πολύτιμες δόσεις εμβολίων», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Συνήθως το Φεβρουάριο και με την επιβάρυνση της γρίπης είχαμε 30 έως 50 αναμονές για κρεβάτι ΜΕΘ τα τελευταία χρόνια και αυτό δείχνει πόση δουλειά έχει γίνει στο ζήτημα αυτό» σημείωσε καταληκτικά ο υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι «η χώρα μας βρίσκεται στην καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε δώσει ανάσες στους πολίτες, περισσότερο απ’ ό,τι έγινε σε άλλες χώρες και οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή» και γι’ αυτό είναι μαζί μας.

Ο ίδιος είπε ότι κατανοεί την κούραση των πολιτών και προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός θα μας δώσει τη δυνατότητα αρχικά να πάμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Τέλος, ο Β. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση που αφορά την αιμοδοσία, την οποία χαρακτήρισε πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και στήριξης των συμπολιτών μας, τονίζοντας πως «πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε αίμα είναι δώρο ζωής για όλους τους συμπολίτες μας».