Ολοταχώς για καθολικό lockdown στην Αττική – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου το μεσημέρι

Ολοταχώς για καθολικό lockdown στην Αττική – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου το μεσημέρι

Συναγερμός από τα επιδημιολογικά δεδομένα

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση, μετά και την πρόταση Κικίλια για καθολογικό lockdown στην Αττική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περίοδο 24/1-30/1 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων με ηλικιακό εύρος 0-9 ετών, 435 θετικά παιδιά στα 6.636 κρούσματα, έναντι 297 στα 559 την προηγούμενη περίοδο. 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, έναντι 62% την προηγούμενη εβδομάδα. Σύνολο νοσηλευομένων COVID 1.889, 1.594 την προηγούμενη εβδομάδα».

«Επί 11 μήνες δίναμε μάχη με τον κορονοϊό, τώρα δίνουμε μάχη με τον χρόνο» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το πρωί και πρόσθεσε: «Αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια η εισήγησή μου θα είναι ένα πιο σύντομο, οριζόντιο μέτρο. Ένα lockdown τέτοιο όπως του περασμένου Μαρτίου, ώστε σύντομα να αποκλιμακώσει την κατάσταση».