Αγωγή Τσίπρα για τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία στο Σούνιο

Αγωγή Τσίπρα για τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία στο Σούνιο

Ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα από τους δημοσιογράφος Ι. Κουρτάκη και Γ. Παπαχρήστο

Αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα, υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε βάρος των δημοσιογράφων Ιωάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο, για δημοσιεύματα τους σχετικά με την εξοχική κατοικία στα Λεγραινά Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, επιδόθηκαν σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 δύο αγωγές του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, κατά και των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστο και Ιω. Κουρτάκη. «Αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Αντίθετα συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και «επιτελικώς» συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Συνεπώς, τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχωρεί στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά» συμπλήρωσαν οι ίδιοι κύκλοι.