Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τα επεισόδια στο Καπιτώλιο μου θύμισαν το 2011 και όχι το 2018

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τα επεισόδια στο Καπιτώλιο μου θύμισαν το 2011 και όχι το 2018

Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον παραλληλισμό με τις διαδηλώσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απάντηση στον παραλληλισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, των επεισοδίων στο Καπιτώλιο με όσα έγιναν το 2018 στην Ελλάδα, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Είχα πει ξεκάθαρα ότι διαφωνούμε με τις Πρέσπες αλλά άπαξ και ψηφιστεί είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε και αυτό πράττουμε. Εμένα κ. Τσίπρα τα επεισόδια στο Καπιτώλιο μου θύμισαν το 2011 και όχι το 2018, όταν η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν σε ένα παραλήρημα αμφισβήτησης της αστικής δημοκρατίας. Με διχασμό, με απειλές για κρεμάλες, με συνθήματα περί καψίματος του κοινοβουλίου και με εσάς στην πρώτη γραμμή ως νέος καβαλάρης του αντισυστημικού κινήματος" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

"Ήσασταν οι μεγάλοι ωφελημένοι εσείς και το κόμμα σας από το διχασμό της ελληνικής κοινωνίας. Καβαλήσατε το κύμα του λαϊκισμού, του τοξικού λόγου, της περίπου κανονικοποίησης της βίας, του τρόπου κατασυκοφάντησης των πολιτικών σας αντιπάλων. Η πάνω και η κάτω πλατεία ενώθηκαν πολιτικά το 2015 και σας έφεραν στην εξουσία και γι΄ αυτό κυβερνήσατε με τον κ.Καμμένο χωρίς καμία δυσκολία" κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.