Δημοσκόπηση Prorata: Η δημοφιλία Μητσοτάκη-Τσίπρα και προσώπων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Δημοσκόπηση Prorata: Η δημοφιλία Μητσοτάκη-Τσίπρα και προσώπων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Πώς χαρακτηρίζουν οι πολίτες τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο

Πανελλαδική δημοσκόπηση της Prorata παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς αξιολογούν οι πολίτες τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.800 ατόμων, το χρονικό διάστημα 8 έως και 11 Ιανουαρίου 2021.

Το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 35%, τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 29%, τη Φώφη Γεννηματά με 24%, τον ΓιάννηςΒαρουφάκη με 23%, και τον Κυριάκο Βελόπουλο με 10%.

 

Από τα πρόσωπα της κυβέρνησης, δημοφιλέστερα είναι, ο Νίκος Δένδιας με 60% , ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 53%, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 42% κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42%.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πιο δημοφιλής ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, και ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.

Ανασχηματισμός και πρόωρες εκλογές

Αναφορικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, το 71% των ερωτηθέντων δηλώνει λίγο ή και καθόλου ικανοποιημένο και μόλις το 24% είναι αρκετά ή απόλυτα ικανοποιημένο.

Το 57% επιθυμεί να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση, ενώ το 38% επιθυμεί να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, μειοψηφία αποτελούν όσοι εκτιμούν ότι τελικά η κυβέρνηση πράγματι θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού το 33% εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, ενώ το 62% πιστεύει πως θα διεξαχθούν εκλογές πριν από τη λήξη της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας.

Τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Η δημοσκόπηση καταγράφει την αντίδραση των πολιτών σχετικά με τα γεγονότα της εισβολής στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Το 57% εκτιμά ότι είναι πολύ έως αρκετά πιθανό να συμβούν παρόμοια γεγονότα τα επόμενα πέντε χρόνια σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ μικρότερη μερίδα (41%) θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά έως πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο στην χώρα μας τα επόμενα πέντε χρόνια.