Μητσοτάκης: Μας ενδιαφέρει η λειτουργία του click away- Συνεχίζεται η επιστρεπτέα προκαταβολή

Μητσοτάκης: Μας ενδιαφέρει η λειτουργία του click away- Συνεχίζεται η επιστρεπτέα προκαταβολή

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαφωνία με την Εκκλησία στα Θεοφάνεια

«Εκτιμώ πως δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε από τα καλύτερα σχέδια μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, εν όψει της οριστικοποίησης του σχεδίου, που θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Το Κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
«Έχουμε δώσει πολλά χρήματα και σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη.

Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαφωνία με την Εκκλησία στα Θεοφάνεια

«Στα Θεοφάνεια υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ύστερα όμως η Εκκλησία επέδειξε συμμόρφωση στα μέτρα».

«Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Γέφυρα που θα επιτρέψει στους ενήμερους δανειολήπτες να χρηματοδοτήσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «θέλουμε να βοηθήσουμε το εμπόριο να ξεμπλοκάρει».

«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι του πολιτισμού. Εξ ου και τοποθετήσαμε υφυπουργό για τον Σύγχρονο Πολιτισμό. Για αυτό και επέλεξα να κρατήσω ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 .

«Έχω ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να επικοινωνήσει με όλα τα κόμματα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία πως τα κριτήρια θα είναι απολύτως αντικειμενικά ως προς την κατανομή της διαφήμισης, τόνισε ο πρωθυπουργός.