Ταραντίλης: Κάθε Παρασκευή η εξέταση των μέτρων για τον κορονοϊό

Ταραντίλης: Κάθε Παρασκευή η εξέταση των μέτρων για τον κορονοϊό

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας»

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας, με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης "Ελευθερία"», τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην πρώτη του εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ, καθώς και ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες. Ωστόσο, η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί αν είναι γραμμικές.

Για τον λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε, κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η επιτροπή των επιστημόνων και στη συνέχεια θα γίνονται ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά αναφορικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα.

«Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, βήμα-βήμα έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» τόνισε.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις απόψεις μου για τον τρόπο που βλέπω τα νέα μου καθήκοντα. Έτσι θα γνωρίζετε κι εσείς τι μπορείτε να περιμένετε από μένα κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Χωρίς μεγάλα λόγια που άλλωστε όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι τα απεχθάνομαι».

Τόνισε στο πλαίσιο αυτό ότι αν και η θέση του είναι συνυφασμένη με την πολιτική επικοινωνία «την αντιλαμβάνομαι και ως θεσμική αρμοδιότητα. Βαθιά πολιτική. Κι αυτό γιατί η επικοινωνία των κυβερνητικών αποφάσεων και θέσεων οφείλει να εγγυάται την έγκυρη, διαφανή και επίκαιρη πληροφόρηση των πολιτών».