Τουρκική NAVTEX αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στη θάλασσα του Καστελόριζου

Τουρκική NAVTEX αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στη θάλασσα του Καστελόριζου

Υποστηρίζει ότι η ελληνική NAVTEX για άσκηση στη νότια της Μεγίστης επικαλύπτει δικαιοδοσία της Υδρογραφικής Υπηρεσίας της Αττάλειας

Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία μόλις 9 ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, εκδίδοντας NAVTEX, με την οποία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στην θάλασσα του Καστελόριζου.

Ειδικότερα, σε NAVTEX που εξέδωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία της Αττάλειας, αναφέρεται ότι προηγούμενη NAVTEX που εξέδωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία Ηρακλείου για αεροναυτικές ασκήσεις σήμερα 20 Δεκεμβρίου στη θάλασσα του Καστελόριζου νοτιοανατολικά της νήσου Μεγίστης, υποστηρίζει ότι επικαλύπτει περιοχή που ανήκει στην δικαιοδοσία της Υδρογραφικής Υπηρεσίας Αττάλειας.


Με δεύτερη NAVTEX δε, δεσμεύει την περιοχή νότια του Καστελόριζου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στις 21 και 22 Δεκεμβρίου.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Όταν σε διεθνή προβλήματα υπάρχει αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, τα πολιτισμένα κράτη καταφεύγουν στο ΔΔ της Χάγης, αποφεύγοντας τις μονομερείς ενέργειες, Θέμα στο οποίο η Ελλάδα συμφωνεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...