Κικίλιας: Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»- Σοβαρή η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτ. Αττική

Κικίλιας: Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»- Σοβαρή η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτ. Αττική

«Εάν επιδεινωθούν τα στοιχεία θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα», τόνισε ο υπ. Υγείας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπ. Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, έκρουσε «καμπανάκι κινδύνου» λέγοντας πως η κατάσταση στον νομό Κοζάνης και στη Δυτική Αττική κρίνεται σοβαρή και για αυτόν τον λόγο συνεδριάζει η Επιτροπή των Επιδημιολόγων.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως τα περισσότερα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους εντοπίζονται στους νομούς: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας, Λάρισας.

Επισημαίνοντας «την πολλή μεγάλη πίεση που δέχεται η Ευρώπη και τα μέτρα τα οποία έρχονται να πάρουν μια σειρά από χώρες για την αναχαίτιση του κορονοϊού» ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

«Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια όλων αυτών των εβδομάδων» υπογράμμισε, και γι αυτό «εάν και εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό