Γεραπετρίτης: Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς

Γεραπετρίτης: Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς

«Δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό την πίεση στο σύστημα υγείας»

«Δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό την πίεση στο σύστημα υγείας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Θα υπάρξει μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κοροναϊό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «εντός της ημέρας θα κατατεθεί ρύθμιση για το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει η εκστρατεία» σημειώνοντας πως «πριν από το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την καμπάνια».

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «η άσκηση για να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο έχει δύο ακροατήρια, εκείνο που εκφράζει επιφυλάξεις για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί και εκείνο που δεν έχει επιφυλάξεις και λέει ότι ας το κάνουν οι άλλοι και όχι εγώ».

Εκτίμησε δε ότι «το εμβόλιο θα έχει εγκριθεί το αργότερο έως τις 30 Δεκεμβρίου από τους εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων και εντός Ιανουάριου η Ελλάδα θα παραλάβει τις πρώτες παρτίδες».

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της» σημειώνοντας πως «ότι υπάρξει θα είναι μετρημένο».

Επιπρόσθετα ανέφερε πως «δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό την πίεση στο σύστημα υγείας», ενώ είπε πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένα βασικό χρονοδιάγραμμα».