Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια την επομένη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια την επομένη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε διπλασιασμό αποδοχών των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών

«Θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα μας κάποια στιγμή κι αυτό θα μας βοηθήσει να ξανά πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην αποψινή συνέντευξη Τύπου και έκανε ξεκάθαρο ότι «με το που θα έρθουν τα πρώτα εμβόλια στη χώρα μας, την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί». Ήδη ετοιμάζονται τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μπορούν να εμβολιαστούν 2 εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα, επισήμανε.

Για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους υγειονομικούς, τονίζοντας ότι οι προσπάθειές τους είναι ηρωικές και ανακοίνωσε ότι όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, που θα μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και στα νοσοκομεία της για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για την περίοδο που θα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τιτάνια προσπάθεια στη Βόρεια Ελλάδα και στα νοσοκομεία πολλών πόλεων, εξηγώντας ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει μεγάλη μάχη για να βοηθήσει όλους όσοι τους χρειάζονται. Ήδη από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, έχουν μεταβεί 167 γιατροί, 265 νοσηλευτές και 210 άτομα λοιπό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, ευχαρίστησε και την ομάδα γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία που μετέβησαν εθελοντικά, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ΤΕΠ και στις κλινικές στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Όπως εξήγησε, βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή για την πορεία της επιδημίας στη χώρα.

Κάνοντας αναφορά στην επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, είπε ότι κάθε 10 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορονοϊό στην Ευρώπη. Όπως είπε και η ίδια, ανέφερε ο Β Κικίλιας, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για την πρόωρη χαλάρωση των μέτρων, η οποία θα οδηγούσε σε αύξηση των θανάτων.

Επίκειται νέο τρίτο κύμα και ήδη χώρες όπως το Ισραήλ σκέφτονται να επαναφέρουν το lockdown, ανέφερε ο υπουργός Υγείας ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Κλείστε τα αυτιά σε αυτούς που θέλουν να δηλητηριάσουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται αλλά και στα fake news».