Η εκλογική διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis

Η εκλογική διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis

Τι θα ψήφιζαν οι Έλληνες αν στηνόταν σήμερα κάλπες - Πώς αξιολογούν την κυβέρνηση

Προβάδισμα 16,1 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου, μειωμένο κατά 1,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis, για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ειδικότερα, στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, η ΝΔ προηγείται με 35,1% έναντι 19% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,9%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ με 1,1%, τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 3,4%, άκυρο/λευκό 6,5%, δεν θα ψηφίσουν δήλωσε το 6,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,3%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 51% έχει θετική εντύπωση για το μέχρι σήμερα έργο της, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί σε δημοσκόπηση της Metron Analysis μέχρι σήμερα, το 40% αρνητική, το 7% ούτε θετική, ούτε αρνητική και το 2% δεν απαντά.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται συγκεντρώνοντας 59% θετικές γνώμες, με την Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί με 41%, ο Αλέξης Τσίπρας έπεται με 37% και ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%, Γιάννης Βαρουφάκης με 26% και Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα και 23% του "κανένας".

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού, το 58% έχει θετική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, το 36% αρνητικά, το 5% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά και το 1% δεν απαντά.

Στην αξιολόγηση του Αλέξη Τσίπρα, το 21% έχει θετική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί αντιπολίτευση, το 71% αρνητική, το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική και το 2% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.205 ατόμων ηλικίας 17 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου.