Δένδιας: Με συνεργασία όλων των χωρών η αντιμετώπιση των προκλήσεων

Δένδιας: Με συνεργασία όλων των χωρών η αντιμετώπιση των προκλήσεων

Το μήνυμα του υπ. Εξωτερικών στην 37η Υπουργική Σύνοδο της Γαλλοφωνίας

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών για την αντιμετώπιση των τεράστιων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως της πανδημίας, αλλά και άλλων διεθνών προκλήσεων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην 37η Υπουργική Σύνοδο της Γαλλοφωνίας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Δένδιας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας, αλλά και μεταξύ της Γαλλοφωνίας και άλλων Διεθνών Οργανισμών, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική, προσθέτοντας ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στον οργανισμό μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω, φέρνοντας ως παράδειγμα την αλληλοϋποστήριξη υποψηφιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι σε κάθε περίπτωση η πολυμέρεια στις διεθνείς σχέσεις, στις οποίες εντάσσεται και η Γαλλοφωνία, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ για την υπεράσπιση των παγκόσμιων αξιών έναντι του αυταρχισμού και όσων τις αμφισβητούν ανοιχτά και τις υπονομεύουν έμπρακτα.