Κομισιόν: Προσδοκία της ΕΕ από την Τουρκία είναι η αποκλιμάκωση

Κομισιόν: Προσδοκία της ΕΕ από την Τουρκία είναι η αποκλιμάκωση

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο ξανά να ξαναδούν τι έγινε από την πλευρά της»

Η ΕΕ προσδοκά την αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς για τις συναντήσεις που είχε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας στις Βρυξέλλες ο Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι «H EE ήταν πολύ ξεκάθαρη στο πλαίσιο των προσδοκιών», κάτι το οποίο μεταφέρθηκε στον Ιμπραήμ Καλίν, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι «η προσδοκία της ΕΕ είναι η αποκλιμάκωση».

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο ξανά να ξαναδούν τι έγινε από την πλευρά της Τουρκίας και να επανεκτιμήσουν αν η ΕΕ θα προχωρήσει στο δρόμο της θετικής ατζέντας και τη δέσμευσης με έναν εποικοδομητικό διάλογο ή εάν θα να διερευνηθούν όλες οι άλλες επιλογές όπως υπογραμμίστηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου» επισήμανε ο κ. Στάνο τονίζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η Κομισιόν λέει ότι περιμένει από την τουρκία αποκλιμάκωση της έντασης με Ελλάδα και Κύπρο. Από πότε το περιμένει; Μήπως εκεί στην Κομισιόν διαβάζουν τούρκικες εφημερίδες ή μας κοροϊδεύουν προκλητικά. Τέτοια αλληλεγγύη να μας λείπει, δεν βλέπουν τι γίνεται σε Αιγαίο και ανατολική μεσόγειο και στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στις θάλασσές της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...