Πιερρακάκης: Με SMS το ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Πιερρακάκης: Με SMS το ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Πώς θα γίνεται ψηφιακά η κατάθεση των πινακίδων

Τον τρόπο με τον οποίο θα κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εξήγησε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού όσο πιο απλό γίνεται», ανέφερε ο υπουργός και επισήμανε ότι αυτό θα γίνεται μέσω SMS από όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Όπως εξήγησε, προς το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν τρία κανάλια: Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, το προφανές, τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη που το χαρακτήρισε καινοτομία:

«Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο» διευκρίνισε.

«Να γραφτούν όσοι δεν έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση για να μπορέσουν να διευκολυνθούν. Πρέπει να γραφτούμε όλοι» ήταν το κάλεσμα του υπουργού μέσω του ΣΚΑΪ.

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Για τις πινακίδες ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι ήταν μια ιδέα της ΑΑΔΕ, του κ. Πιτσιλή και του υπουργείου Οικονομικών που το υπουργείο του την αγκάλιασε. Δηλώνεις σε πλατφόρμα ψηφιακά ακινησία (οχήματος) χωρίς να χρειάζεται να πας τις πινακίδες σου στην εφορία για να μην πληρώνεις τέλη… Εφόσον όμως κυκλοφορείς (παρότι έχεις δηλώσει ψηφιακά κατάθεση πινακίδων), ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τότε τα πρόστιμα θα είναι υψηλότερα.

1
σχόλιο
  1. avatar ελληνας

    αν δεν σου αρεση στη ροσια σου με τους ψε........ η στο αυγανισταν με τους μουσουλμανους

Παρακαλούμε περιμένετε ...