Άγκυρα: Στις 29 Νοεμβρίου ολοκληρώνει τις έρευνές του το Oruc Reis

Άγκυρα: Στις 29 Νοεμβρίου ολοκληρώνει τις έρευνές του το Oruc Reis

«Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκρίνεται θετικά στην πρόσκλησή μας για διάλογο, αντί να κάνει δηλώσεις», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας, γίνεται γνωστό πως οι έρευνες του Oruc Reis θα ολοκληρωθούν Στις 29 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν.

«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος “Demre 2B συλλογής δεδομένων” ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη σημερινή (σ.σ χθεσινή) NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου λήγει η τελευταία παράνομη NAVTEX της Τουρκίας, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι υποστήριξε με δηλώσεις του, ότι οι έρευνες του Oruc Reis γίνονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ..

«Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε άλλη μια δήλωση σήμερα (21 Νοεμβρίου), επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς και αντιρρήσεις του σχετικά με τη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα του Oruc Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις έχουν απαντηθεί με έξι δηλώσεις του Υπουργείου μας από τον περασμένο Ιούλιο.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματα της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκρίνεται θετικά στην πρόσκλησή μας για διάλογο, αντί να κάνει δηλώσεις», καταλήγει.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Η λέξη τουρκία έχει καταγραφεί στο Ελληνικό λεξιλόγιο ως η χώρα της βαρβαρότητας, με όποια έννοια και να της δώσετε, και αυτό όχι άδικα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...