Γεωργιάδης: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ αύξησε τις τιμές μόλις ανακοινώθηκε το lockdown

Γεωργιάδης: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ αύξησε τις τιμές μόλις ανακοινώθηκε το lockdown

Ο υπουργός κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον

Στην αύξηση τιμών βασικών προϊόντων προχώρησε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε το δεύτερο lockdown, όπως έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κάτι που προέκυψε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταθέσει το μέλος της κυβέρνησης τροπολογία, για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης «εντοπίσαμε αυξήσεις σε τιμές προϊόντων. Υπήρξε αλυσίδα σούπερ μάρκετ (την οποία δεν κατονόμασε) που προχώρησε σε μεγάλες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, την ημέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το lockdown. Έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021 τα καταστήματα δεν θα μπορούν να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα σε τιμές που διαμορφώνουν κέρδος μεγαλύτερο από αυτό που τους πρόσφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο». Με άλλα λόγια, εάν τον Σεπτέμβριο μια εταιρεία είχε για παράδειγμα κέρδος 20%, τότε εν μέσω lockdown δεν θα μπορεί να έχει παραπάνω από 20%».

«Θέλουμε οι επιχειρήσεις να έχουν κέρδος και όχι ζημιές. Το κέρδος όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Κανείς δεν μπορεί να παίξει με την συμφορά του ελληνικού λαού. Η συντριπτική πλειοψηφία των σούπερ μάρκετ έχουν δείξει συνέπεια. Μόνο μια αλυσίδα προχώρησε σε αυξήσεις. Πλέον όλοι πρέπει να ξέρουν ότι παρακολουθούμε το θέμα και έχουμε το εργαλείο επιβολής προστίμων» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, προανήγγειλε την έλευση μιας μεγάλης επένδυσης στη χώρα μας, που θα αφορά τον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, το φάκελο της οποίας επεξεργάζεται η Enterprise Greece.