Γεραπετρίτης για Πολυτεχνείο: Θα επιβληθεί ο νόμος, δε θα υπάρξει πορεία

Γεραπετρίτης για Πολυτεχνείο: Θα επιβληθεί ο νόμος, δε θα υπάρξει πορεία

«Τα κόμματα δεν είναι υπεράνω των πολιτών»

Για το θέμα της απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου λόγω της πανδημίας, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθαρίζοντας πως «η επέτειος του Πολυτεχνείου θα τιμηθεί με τον προσήκοντα τρόπο και μέτρο. Ο εορτασμός θα υπάρξει, ελπίζω να υπάρξει και ευθύνη».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι το Σύνταγμα της χώρας επιτρέπει την απαγόρευση διαδηλώσεων για λόγους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας. «Η δημόσια υγεία, πρόσθεσε, αποτελεί υποχρέωση. Αν είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση διαδηλώσεων, θα έπρεπε να είχαν κριθεί αντισυνταγματικά και όλα τα μέτρα του περιορισμού της κίνησης που έχουν ληφθεί λόγω έξαρσης της πανδημίας, κάτι που δεν έγινε».

Ο κ. Γεραπετρίτης εκτιμά ότι είναι τελείως λάθος το μήνυμα που δίνουν στην ελληνική κοινωνία τα κόμματα με τη στάση τους, όταν «αυτό που λένε είναι πως υπάρχουν κάποιοι πολίτες πάνω από τους υπόλοιπους. Όλη αυτή η συζήτηση είναι πολύ έξω από την κοινωνία όταν χθες είχαμε 71 νεκρούς. Σε κάθε περίπτωση ο νόμος θα επιβληθεί και δεν θα υπάρξει πορεία, αλλά η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα μπορέσει να καταθέσει στεφάνι στον χώρο» ήταν τα λόγια του.

1
σχόλιο
  1. avatar Νικος Γεωργαράς

    Οι Φασίστες της σειράς Γεωργιάδη, Βορίδη & Σια έχουν καλό ατού για να πνίξουν τη φωνή του Λαού

Παρακαλούμε περιμένετε ...