Ξανθός: Την ώρα του lockdown ο κ. Κικίλιας καυχάται για την… «θωράκιση» του ΕΣΥ

Ξανθός: Την ώρα του lockdown ο κ. Κικίλιας καυχάται για την… «θωράκιση» του ΕΣΥ

Διερωτάται τι έκανε η κυβέρνηση 6 μήνες και εξαντλήθηκαν οι αντοχές του συστήματος

Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στον ΑΝΤ1 έδωσε ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία».

Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός «η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!».

Και συνεχίζει: «Αν είναι έτσι τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος; Κοροϊδία λοιπόν η "θωράκιση", ο "διπλασιασμός των ΜΕΘ", οι "χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού"; Ποιος λέει την αλήθεια, ο Υπουργός ή άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων; Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί».