Το αιχμηρό μήνυμα Μητσοτάκη για τους «ψεκασμένους» και η στήριξη στους ειδικούς

Το αιχμηρό μήνυμα Μητσοτάκη για τους «ψεκασμένους» και η στήριξη στους ειδικούς

«Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων»

Κάλεσμα στους πολίτες να αφήσουν τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση απηύθυνε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ενώ μίλησε και για...ψεκασμένους.

«Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.

Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους». Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια.

Η θεμιτή πολιτική κριτική ας περιοριστεί, λοιπόν, στους πολιτικούς. Εξάλλου, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου. Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, δεν θα το κάνω τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.