Λιβανός: Κόκκινη γραμμή μας, η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Λιβανός: Κόκκινη γραμμή μας, η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απάντησε στην κριτική που άσκησε νωρίτερα για τα εθνικά θέματα ο Γιώργος Κατρούγκαλος

«Η κόκκινη γραμμή μας είναι σαφής, είναι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντώντας στην κριτική που άσκησε νωρίτερα για τα εθνικά θέματα ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και έτσι πρέπει να κάνουμε απέναντι στην υπερβολική τουρκική προκλητικότητα, κινούμαστε μεθοδικά, κερδίζοντας τον μαραθώνιο της διπλωματίας, όχι με λαϊκισμούς και άκαιρες απειλές», είπε ο Σπήλιος Λιβανός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο κ. Κατρούγκαλος μας ρώτησε, ουσιαστικά, αν είμαστε περήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απόλυτη. Προφανώς είμαστε απολύτως περήφανοι. Το αποδείξαμε όταν φυλάξαμε και φυλάμε ασφαλώς τα σύνορα στο Αιγαίο. Όταν είχαμε μια απόλυτη και ασφαλή προστασία των συνόρων μας στον Έβρο. Όταν μπορούμε και εξασφαλίζουμε απόλυτη μείωση των ροών παράνομων μεταναστών στη χώρα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Όταν υπογράφουμε τις συνθήκες ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο και όταν φτάνουμε πλέον σε μια συνάντηση με τη γείτονα Αλβανία για την εκεί συμφωνία, όταν πετυχαίνουμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα να γίνουν ευρωπαϊκά - τουρκικά σύνορα, όταν διεθνοποιούμε επιτυχώς το θέμα και σφίγγει ο κλοιός της απομόνωσης για την Τουρκία, όταν το σύνολο της δυτικής κοινωνίας και των περιοχών της νοτιοανατολικής Ευρώπης θεωρούν την Τουρκία ως έναν και μοναδικό ταραξία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.