Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας: Νέα Navtex για το Oruc Reis έως τις 27 Οκτωβρίου

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας: Νέα Navtex για το Oruc Reis έως τις 27 Οκτωβρίου

Η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού στην περιοχή, που επρόκειτο να τερματιστεί την Πέμπτη

Με νέα Navtex που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Τουρκία παρατείνει την αποστολή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.

Η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού στην περιοχή, που επρόκειτο να τερματιστεί την Πέμπτη, παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου.

Την παράταση της Navtex είχε προαναγγείλει η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», σημειώνοντας ότι το τουρκικό σκάφος θα παραμείνει στην Ανατολική Μεσόγειο στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο.

Όπως ανέφερε η «Yeni Safak», σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, έχουν γίνει έρευνες σε έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στόχος είναι σχεδόν να τετραπλασιαστούν, και να φτάσουν τα 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης ζητά την αποστρατιωτικοποίηση και των Ψαρών, εκτός της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη, όπως έγινε γνωστό χτες.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Με το χρόνο που έδωσε η ΕΕ στην τουρκία συνεχίζει με εντεινόμενο ρυθμό τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα. Φοβάμαι ότι μέχρι τον Δεκέμβρη μήπως δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της, μήπως κα. Μέρκελ πρέπει να παραταθεί ο χρόνος, όπως διατάξτε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...