Νέα Navtex για το Oruc Reis: Παρατείνει τις έρευνες μέχρι 27 Οκτωβρίου

Νέα Navtex για το Oruc Reis: Παρατείνει τις έρευνες μέχρι 27 Οκτωβρίου

Η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα αργά το βράδυ της Τετάρτης καθώς εξέδωσε νέα NAVΤΕΧ για το Oruc Reis σύμφωνα με την οποία παρατείνει τις έρευνές του μέχρι τις 27 Οκτωβρίου ενώ η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Oruc Reis έκανε νέα στροφή, όπως προκύπτει από το στίγμα του στο marinetraffic και κινείται προς τα δυτικά με μικρή ταχύτητα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμένεται να κάνει ξανά στροφή και να επαναπροσεγγίσει το Καστελόριζο κάτω από τα 20 ναυτικά μίλια.

Τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και παρακολουθούν τις κινήσεις του Oruc Reis.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Μην προκαλείτε την Ελλάδα τουρκαλάδες, η Ελλάδα όταν αντιστάθηκε στα ναζιστικά στρατεύματα με τα γνωστά αποτελέσματα εσείς υπογράψατε σύμφωνο μη επίθεσης με την Ναζιστική Γερμανία το 1941, μετά μια πολιτική ουδετερότητας που ακολούθησε ο τούρκος πρόεδρος Ισμέτ Ινονού το 1939. Και μόνο όταν τελείωνε ο πόλεμος το 1945 η Τουρκία κήρυξε πόλεμο στη Γερμανία, όταν είχαν θυσιαστεί περίπου 23 εκατομμύρια στρατιωτών και περίπου 57 εκατομμύρια πολιτών παγκοσμίως.Η Ελλάδα δε μετρά 88.300 στρατιώτες και 715.000 πολίτες, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Ενώ εσείς τούρκοι κάνατε τις κότες. Γιαυτό μην μας προκαλείτε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...