«Έσπασε» τα 12 ν.μ. από το Καστελλόριζο το Oruc Reis – Πλέει με κλειστό πομπό

«Έσπασε» τα 12 ν.μ. από το Καστελλόριζο το Oruc Reis – Πλέει με κλειστό πομπό

Συναγερμός στο Πεντάγωνο - Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος που παρακολουθεί το πλοίο

Μια «ανάσα» από το Καστελλόριζο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, που πλέει με κλειστό πομπό.

Όπως μετέδωσε ο τ/σ Mega, η διαδικασία ξεκίνησε από τα ξημερώματα, με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο να κλείνει τον πομπό του και να κατευθύνεται προς το Καστελλόριζο. Μάλιστα, έφτασε και μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια, στα περίπου 9 ναυτικά μίλια από τις ακτές του ελληνικού νησιού.

Από το γεγονός σήμανε συναγερμός στο Ελληνικό Πεντάγωνο, με τον ελληνικό στόλο να βρίσκεται στο σημείο και να παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Σε αποτέλεσμα των παραπάνω, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε την αναστολή της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία, ενώ ο ίδιος ζήτησε από τον Γερμανό ομόλογό του να γίνουν άμεσες κυρώσεις και στο επίπεδο των οπλικών συστημάτων που προμηθεύεται η Τουρκία από τη Γερμανία.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Ερντογάν

Το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης συνεδριάζει σήμερα, υπό τον Ερντογάν. Πρώτο θέμα είναι ο πόλεμος μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, αλλά και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και η κλιμάκωση που επικρατεί στην περιοχή.